Ecologistes s’oposen a una línia elèctrica que travessarà cinc comarques de Tarragona

Segons el Gepec, la línia, amb una extensió de 163 quilòmetres totals, comptarà amb torres de fins a 15 pisos d’alçada que creuaran camps, rius i boscos

Font: GEPEC

Font: GEPEC

El grup ecologista Gepec s’oposa a la línia elèctrica de 400.000 volts que projecta Red Eléctrica Española i que travessarà diverses poblacions de Tarragona. Segons informa el Gepec, la línia partirà d’Escatrón, a la comarca turolense del Matarranya, i travessarà cinc comarques de Tarragona, amb una extensió de 163 quilòmetres totals.
La línia, anomenada Escatrón-Els Aubals-la Secuita, recorrerà 101,10 quilòmetres de territori català (Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp i Tarragonès). Un total de 26 poblacions poden resultar afectades en cas que s’executi el projecte: Calaceit (Terol), Caseres, Batea, Gandesa, Corbera d’Ebre, la Fatarella, Ascó, Móra d’Ebre, Móra la Nova, Garcia, El Masroig, Falset, Pradell de la Teixeta, Duesaigües, Riudecols, Alforja, l’Aleixar, Almoster, la Selva del Camp, Alcover, El Rourell, Vallmoll, la Secuita, Garidells, Perafort i Vilallonga del Camp.
Per això, els ecologistes critiquen “la manca d’informació del projecte”, així com que, per ser una infraestructura d’interès públic, “els ajuntaments van ser consultats de manera que només podien fer petites modificacions mitjançant al · legacions”.
Segons el Gepec, “la línia significa una veritable autopista d’estesa de cables elèctrics suportats per torres de fins a 15 pisos d’alçada que travessarà camps, rius i barrancs, tallarà boscos i alguns municipis la tindran a escassos 500 metres del poble”.
Per tot això, els ecologistes insten els ajuntaments i consells comarcals afectats pel pas de la línia i als que de manera solidària es puguin adherir a signar una moció per aturar la línia de 400 kV Escatron-Els Aubals-la Secuita.

Font text : La Vanguardia (EFE)