Catalunya recicla el 82% dels envasos, molt per sobre de la mitjana espanyola

Cada català va dipositar una mitjana de 14,9 quilos de plàstic, llaunes i brics, segons un informe d’Ecoembes
El reciclatge a Catalunya, a l'alça. Foto: ACN / Arxiu La Vanguardia

El reciclatge a Catalunya, a l’alça. Foto: ACN / Arxiu La Vanguardia

Els catalans vam reciclar l’any passat 224.500 tones d’envasos domèstics, que suposen el 82,7% del total, segons un informe d’Ecoembes, l’organització que coordina la recuperació i el reciclatge dels contenidors d’envasos i en els de paper i cartró. Aquest percentatge supera en 12 punts la mitjana espanyola que va ser del 70,3%.
L’informe assenyala que cada català va dipositar una mitjana de 14,9 quilos d’envasos de plàstic, llaunes i brics en els 35.266 contenidors grocs distribuïts en les ciutats i pobles catalans, el que suposa un 35% més que la mitjana espanyola. També va dipositar 20,1 quilos de paper i cartró als 33.124 contenidors blaus, que suposa un 28% més que la mitjana d’Espanya.
Els resultats de 2012 de la recollida de paper i envasos a Catalunya els ha presentat aquest dimarts el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, i Oscar Martín, el director general d’Ecoembes, l’organització que coordina el sistema integrat de recuperació i reciclatge dels contenidors blaus i grocs.

Font: La Vanguardia